Hardlopen

Hardlopen met Allerdings Fit: anders en leuker hardlopen

Loop je af en toe hard, maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ben je al eens begonnen met hardlopen, maar liep je constant met je tong op je hardloopschoenen? Kom dan eens kijken bij Allerdings Fit, want hardlopen kan anders en leuker zijn!
Hardlopen bij Allerdings Fit betekent hardlopen waarbij plezier en ontspanning voorop staan. Yvonne, trainer bij Allerdings Fit: “Ik vind het belangrijk dat iedereen tijdens de trainingen in z’n eigen tempo loopt en op z’n eigen niveau wordt uitgedaagd. Veel beginnende hardlopers gaan in het begin veel te snel. Ik leer ze hun tempo aan te passen en het vol te houden.

Wat maakt hardlopen bij Allerdings Fit anders en leuker?

Hardlopen bij Allerdings Fit is anders en leuker, omdat de trainingen niet standaard zijn. Yvonne: “Een voorbeeld? Ik ben wel eens kastanjes gaan zoeken om alle lopers tijdens de training een stuk met een kastanje op hun hoofd te laten lopen. Het doel? Rompstabiliteit onder de aandacht brengen. Daarna deden we oefeningen om de rompstabiliteit te verbeteren. Verder werk ik niet met ‘standaarddoelen’ zoals: na 12 weken kun je gegarandeerd 5 kilometer achter elkaar hardlopen. Het blijft maatwerk.”

Loopgroep Allerdings Fit

Je kunt iedere maandagavond meetrainen met de loopgroep van Allerdings Fit. We verzamelen nabij het Orderbos/Sportlaan om 19.30 uur.
Omdat iedereen zijn eigen tempo heeft, vind ik het belangrijk dat je tijdens de trainingen op je eigen tempo kunt lopen en op je eigen niveau wordt uitgedaagd.
Je hoeft geen grote doelen te hebben; plezier en ontspanning staan voorop.

Trainen voor hardloopevenementen zoals de Midwinter Marathon

De meeste lopers van de loopgroep van Allerdings Fit hebben op 5 februari 2023 de Acht van Apeldoorn gelopen tijdens de Midwinter Marathon. Ze kwamen allemaal lachend over de finish! Misschien is dit ook voor jou een leuk doel? Kom vrijblijvend een keertje meetrainen! Op een gezellige en verantwoorde manier bouwen we de kilometers uit zodat jij ook een keer lachend over de finish komt.

Iedere maandag om 19.30 uur/Orderbos
+ extra trainingen 

Persoonlijk hardloopschema

Wil je een hardloopschema dat aansluit bij jouw doel en dat past in jouw leven? Ik help je graag! Op internet zijn er genoeg hardloopschema’s te vinden, maar wil je er eentje die rekening houdt met jouw specifieke situatie, dan kun je beter een hardloopschema op maat gebruiken > naar hardloopschema’s.

Unieke loopintroductiecursus

Weet je nog niet helemaal of hardlopen iets voor jou is? Kom erachter met de unieke loopintroductiecursus van Allerdings Fit! 
Tijdens deze 6-weekse cursus gaan we niet hele eindes lopen. We bouwen het rustig op. We wisselen het hardlopen af met leuke oefeningen, soms in spelvorm, soms uitdagend, maar altijd bedoeld om jou beter en sterker te maken. 

Wat maakt deze cursus anders dan andere hardloopcursussen?

Het bijzondere aan deze cursus is dat het niet alleen om hardlopen draait. Je leert in 6 weken je lichaam beter kennen en erop te vertrouwen.

Geef je interesse door en blijf op de hoogte van de eerstvolgende startdatum van de cursus: Hou me op de hoogte!

Eén-op-één-training

Het is ook mogelijk om privé hardlooptraining te krijgen. Wil je bijvoorbeeld hulp bij het (weer) opstarten na een blessure? Train je met een bepaald doel, bijvoorbeeld je eerste (halve) marathon? Wil je weten in welke tempo’s je het beste kunt trainen? Ik help je graag op weg! 

Over de trainer

Yvonne van Allerdings Fit loopt zelf al jaren fanatiek hard, is gecertificeerd looptrainer en droeg in 2022 de eervolle titel ‘Loper van het jaar‘. Naast zelf hardlopen, is ze iedere donderdagavond, vrijdag en zaterdag te vinden bij RunX Apeldoorn, dé winkel in Apeldoorn voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper.
Yvonne over hardlopen: “Het mooie aan hardlopen is dat iedereen het op zijn of haar eigen niveau kan doen. Het maakt niet uit hoe hard je gaat, als je maar gaat! Je hoeft je met niemand te vergelijken en je hoeft het tegen niemand op te nemen, behalve tegen jezelf.”

Wat kost het?

De 6-weekse loopintroductiecursus kost €45.
Een maandkaart bij Allerdings Fit kost je €18,50. Hiervoor krijg je wekelijks een training van 60 – 90 minuten per week, persoonlijke adviezen, aandacht voor blessurepreventie en een schema om zelf verder mee te kunnen. Ook kun je één keer in de maand mee met een duurloop op een mooie locatie. Liever wat meer vrijheid? Een 6-strippenkaart van €35,00 is dan wellicht iets voor jou.
Een proefles is natuurlijk gratis!

Krachttraining voor hardlopers

Naast (beginnen met) hardlopen kun je bij Allerdings Fit terecht voor ‘Krachttraining voor hardlopers’, alleen of in groepsverband. Misschien iets voor jou en je loopmaatje?

Aanmelden

Aanmelden voor een loopgroep (of krachttraining) kan met het formulier hieronder. Wil je eerst meer weten? Mail of bel/app me gerust.

Veiligheidsprotocol

Aanmelden hardlopen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.