Nooit te oud om te leren

Ik ben 41 en 45 word ik toch wel, of ik nou wel of niet weer ga studeren. Daarom start ik in september met de deeltijdopleiding ‘Voeding en Diëtetiek’. If not now, then when?

Met de opleiding ga ik mezelf ‘toekomstproof’ maken. Al jaren ben ik aan het aanrommelen in een baan die niet (meer) bij me past. Gelukkig heb ik daar sinds een aantal jaar Allerdings Fit bij, mijn eigen bedrijf. De sportopleiding die ik in 2018 en 2019 heb gevolgd, is een supergoede zet geweest en Allerdings Fit heeft me inmiddels al heel veel moois gebracht. Allerdings Fit blijft tijdens mijn studie dus ook bestaan, maar ik zal wel keuzes moeten maken: wat blijf ik doen en wat kan ik niet meer doen? Dit geldt trouwens niet voor mijn huidige klantenkring: alle trainingen blijven doorgaan! En de groepstrainingen houden ruimte voor uitbreiding, dus nieuwe aanmeldingen zijn welkom!

Met ‘toekomstproof’ bedoel ik dat ik – na jaren van zoeken naar wat ik nu wil en kan – mezelf van de doodlopende weg haal van ‘Dat kan ik toch niet, want ik heb geen diploma’. En toekomstproof betekent ook: als professional klaar zijn voor een toekomst waarin er steeds meer aandacht komt voor preventie van allerlei ziektes door mensen te helpen bij een gezonde leefstijl.

Het wordt een paar jaar hard werken, maar ik weet dat ik dat kan. Ik heb er superveel zin in!