Frustraties bij een eigen bedrijf

Inmiddels ben ik ruim een maand bezig om van Allerdings Fit een groot succes te maken. Hoe gaat het tot nu toe? Lopen de klanten de deur al plat en wat doe ik om mijn bedrijf te laten groeien?

Frustraties

Het hebben van een eigen bedrijf is leuk, maar het vergt een heleboel. Een heleboel frustratie om te beginnen. Mijn frustraties op een rijtje:

1. Ik steek heel veel tijd en energie in mijn bedrijf, maar ik krijg er (nog) niets voor terug.

2. Ik ben afhankelijk van de koers van Facebook en Instagram.

Actief zijn op social media is niet meer genoeg. Je moet steeds vaker betalen om je eigen volgers überhaupt te bereiken, laat staan nieuwe volgers (potentiële klanten). Je hebt er geen controle over wie je berichten te zien krijgt.

3. De meeste mensen ‘liken’ niet.

Als mijn berichten al gezien worden, zijn de meeste mensen al moe gescrold zodat ze niet op de ‘like-knop’ klikken of een reactie achterlaten. En juist dit heb ik nodig, zodat de social media platforms mijn berichten meer gaan tonen aan anderen.

4. De koffie-automaatgesprekken zijn verstomd sinds corona…

Iedereen die bij mij traint is laaiend enthousiast, maar toch vertaalt dit zich niet (snel) naar nieuwe klanten door mond-tot-mondreclame. Praten we niet meer met elkaar?

5. Google-woogle

Help! Ik word niet gevonden in Google. Oké, eigen schuld dikke bult!
Dat is waar. Ik kan heel veel verbeteren op dat gebied. Ik heb inmiddels heel wat kennis over SEO vergaard. Nu moet ik het alleen nog inzetten. Dat kost veel tijd. En zo kom ik weer bij punt 1 van mijn frustraties: Ik steek heel veel tijd en energie in mijn bedrijf, maar ik krijg er (nog) niets voor terug.

Is het dan alleen maar kommer en kwel?

Wel nee! Ik heb nog steeds geen spijt van mijn keuze. Het vergt tijd. Gelukkig heb ik veel ervaring met het lopen van marathons. Het doorzettingsvermogen en het uithoudingsvermogen die daarbij komen kijken, komen goed van pas.

Ik kan alles!

En mocht ik op een dag toch moeten concluderen dat het grote succes van Allerdings Fit dat ik voor ogen had, uitgebleven is, dan heb ik een bak aan ervaring erbij. Geen werkgever kan dan nog om mij heen. Ik kan alles! Van SEO-optimalisatie tot boekhouding en van het opstellen en uitvoeren van een marketingplan tot het ontwerpen van flyers. En dan heb ik het nog niet eens over de trainingen die ik creëer en die ik geef, of over het klantcontact dat ik heb, de luistervaardigheden, adviesvaardigheden en coachingsvaardigheden die daarbij komen kijken.

Samen sterk!

Wil en kun jij me helpen om één (of meer) van mijn frustraties te doen afnemen? Laat het me alsjeblieft weten! Dit bericht delen helpt trouwens ook.
Ik kan jouw hulp goed gebruiken en wie weet kan ik ook iets voor jou betekenen. Ik heb immers een hoop ervaring en veel talenten. Samen staan we sterk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.