Hardlooproutes #Dekleinste

Update van 14 oktober 2020:
Op dinsdag 13 oktober werden er nieuwe en strengere maatregelen bekend gemaakt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas zijn er ook gevolgen voor #Dekleinste. Daarom heb ik besloten #Dekleinste virtueel te maken. Iedereen kan meedoen!

Op 31 oktober en 1 november organiseert Allerdings Fit #Dekleinste. Misschien wel het kleinste hardloopevenement van Nederland. Alle routes van dit leuke en kleine evenement kun je zelf ook lopen. Bij de start in Sportpark Orderbos in Apeldoorn kun je je auto of fiets gratis stallen (Asselsestraat 400, zie Googlemaps.).

De routes
De routes gaan allemaal door de mooie bosrijke omgeving van Apeldoorn. Voor iedere loper is er een leuk parcours te vinden. Ga je voor de afwisselende 5 kilometer of voor de 10 kilometer met het venijn in de staart? Of misschien loop je nog verder?

5 kilometer
De route over 5 kilometer is gedeeltelijk onverhard en laat je hier en daar even gemeen klimmen. De route van de 5 kilometer vind je hier.

10 kilometer
Het grootste deel van deze route gaat door het bos (Orderbos en Berg&Bos), maar er zitten ook een paar verharde stukken in (zoals het Lammertspad). Vergeet niet om wat energie over te houden voor het laatste stuk: vals plat omhoog! De route van de 10 kilometer vind je hier.

De halve marathon
De halve marathon leidt je via het Orderbos naar halte Assel. Daarna ga je over de Asselsche heide richting Hoog Soeren. Uiteindelijk rol je naar beneden tot je laatste uitdaging komt: nog zo’n 700 meter omhoog naar de finish. Je bent een held als je het volbrengt! De route van de halve marathon vind je hier.

De marathon
Heb je zin om nog een stukje verder te lopen en de omgeving echt te verkennen? Loop dan de hele marathon! Deze afstand heeft als enige een afwijkende finish: namelijk de Koninklijke Loolaan. Via Hoog Buurlo gaat de route naar (radio) Kootwijk en via de Asselsche heide klim je naar Hoog Soeren. De laatste 5 kilometer ga je dalen. Echt waar! Je vliegt over de finish!
Deze route heeft overwegend verharde (fiets)paden. Je vindt de route hier.

Route gelopen?
Dat vind ik natuurlijk heel leuk. Deel je route en voeg #dekleinste toe aan je bericht en laat me weten wat je ervan vond. Veel loopplezier!