Allerdings Fit organiseert #Dekleinste

Op 31 oktober en 1 november organiseert Allerdings Fit #Dekleinste. Misschien wel het kleinste hardloopevenement van Nederland.

Afgelasting na afgelasting
Het idee om een eigen hardloopevenement te organiseren kwam voort uit de vele afgelastingen van hardloopwedstrijden door de coronacrisis. Ik weet nog dat de Marathon van Rotterdam begin maart bekend maakte dat de 40e editie uitgesteld zou worden tot eind oktober. Inmiddels is ook dat nieuws achterhaald. Op 25 oktober wordt er niet voor de 40e keer de marathon van Rotterdam (#demooiste) gelopen, maar wel voor de eerste keer #dekleinste 🙂 .

In m’n eentje
Eind juni liep ik een marathon in mijn eentje. Ik stippelde een mooi parcours uit in en rondom Apeldoorn. #Dekleinste is nu de iets grotere opvolger daarvan, met meer afstanden dan alleen de marathonafstand.

De afstanden
#Dekleinste heeft voor ieder wat wils. De afstanden variëren van 1 kilometer (de kidsrun) tot en met de hele marathon. Alle afstanden – met uitzondering van de hele marathon – worden op zaterdag 31 oktober gelopen. De marathon wordt op zondag 1 november gelopen.

Klein, veilig en leuk
Bij #Dekleinste bestaat het deelnemersveld uit vrienden, familie en bekenden. Er was geen open inschrijving, maar alle deelnemers zijn persoonlijk door mij uitgenodigd. Door het zo klein te houden, hoeven er geen vergunningen etc. te worden aangevraagd bij de gemeente. Het houdt het karakter van een ‘vriendenloop’. Met het verschil dat er natuurlijk wel echte eer en roem te behalen valt en dat er in elke categorie een ‘eerste man’ en een ‘eerste vrouw’ zal zijn. Kortom: we houden het klein, veilig en voor iedereen leuk en uitdagend!

Aandenken en uitslagenlijst
De deelnemers ontvangen binnenkort per mail informatie over het parcours, de starttijd en het startnummer. Na afloop ontvangen alle deelnemers een aandenken en een uitslagenlijst met officiële eindtijden.

#Degrootste?
Mocht #Dekleinste volgend jaar in herhaling gaan, met of zonder open inschrijving: #Demooiste (slogan van de NN Marathon Rotterdam) heeft er een concurrent bij 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.