Lopers van Allerdings Fit lopen hun Acht van Apeldoorn

Het weekend van 5 en 6 februari was het weekend van de afgelaste Midwintermarathon. Ondanks het slechte weer waren er op zondag toch lopers die zich waagden aan onderdelen van de Midwintermarathon. Zo ook een aantal lopers van Allerdings Fit. Zij liepen na 16 weken trainen de door Allerdings Fit georganiseerde alternatieve Acht van Apeldoorn.

Yvonne: “We hebben een week of zestien getraind en nu gaan we het in de praktijk brengen, ondanks de regen. We gaan het gewoon aan. De meeste regen valt toch naast je.”
Tot aan hun enkels gingen ze door het water op de J.C. Wilslaan, de weg langs de Apenheul. Hier en daar leek de weg in een rivier veranderd. Maar alle lopers haalden de finish. Aart was de eerste. “Het was erg nat, dat zal je niet verbazen. Maar dit geeft juist een extra dimensie. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Het was heel inspirerend, zeker in coronatijd. Een kantoorbaan, je zit maar achter je bureau en ziet niemand. Mooi dat Yvonne ons heeft gemotiveerd om te gaan lopen.”

Nog meer water en chocomel
Voor onderweg was er zelfs een verversingspost ingericht door Allerdings Fit. Met dank aan de broer en schoonzus van Yvonne. Zij stonden in regenpak de lopers boven aan de J.C. Wilslaan op te wachten  – voor wie nog niet genoeg (regen)water had gehad – met water. Restaurant de Bon Vivant aan de Loolaan was speciaal voor alle lopers die het parcours van de afgelaste Midwintermarathon liepen opengegaan op zondagochtend. Zo konden de lopers voor en na afloop even droog staan en warme chocomel drinken.


Leuke afsluiting van mooie trainingsperiode
Yvonne: “Ik vond het een ontzettend leuke afsluiting van een mooie trainingsperiode. Ik ben trots op deze lopers!
De meeste lopers van Allerdings Fit gaan door met hardlopen na deze mooie prestatie. Wie weet lopen ze de volgende keer een officieel georganiseerd hardloopevenement. Misschien de Midzomermarathon wel in juli.

Omroep Gelderland maakte een leuk verslag van de alternatieve Midwintermarathon.