Hoe blijf je gemotiveerd?

Als je eenmaal die stap gezet hebt om te gaan sporten of om af te vallen, ben je in het begin vaak supergemotiveerd. Maar helaas is het leven soms net één grote obtacle run. Als je net lekker bezig bent, gebeurt er iets waardoor je uit je ritme raakt. Hoe pak je de draad weer op, hoe blijf je gemotiveerd? 

Tips van Allerdings Fit

Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om gemotiveerd te blijven en je goede voornemens vol te houden. 

1. Verwacht niet het onmogelijke van jezelf

Verwacht niet het onmogelijke van jezelf, maar blijf realistisch. Je bent geen robot die je opnieuw programmeert en die vervolgens alles doet wat je wil. 
Verlang niet van jezelf dat je ineens 4 keer per week gaat sporten als je daarvoor helemaal nooit sportte. Verwacht niet van jezelf dat je nooit meer een zak M&M’s in huis haalt (en leeg eet). 

2. Creëer regelmaat (ook in een onregelmatig leven)!

Hoe onregelmatig je leven soms ook mag lijken, probeer de regelmaat van je sportmomenten of van je nieuwe eetgewoonten erin te houden. Dat zal soms betekenen dat je even moet zoeken naar een ander of aangepast sportmoment. Maar schrap het moment niet! Zorg ervoor dat het sporten of je nieuwe eetgewoonte een zekere continuïteit in je leven wordt.
Als je iets vaker doet, wordt het steeds makkelijker. Als de regelmaat eruit is, is de motivatie vaak ook zoek. 

3. Doe iets wat je leuk vindt!

Als je iets doet wat je leuk vindt, hou je het langer vol en blijf je gemotiveerd. Het heeft geen zin om jezelf elke week met moeite naar de sportschool te slepen voor die spinningles als je veel liever buiten een stukje fietst of wandelt. Pak die fiets uit je schuur of die wandelschoenen uit de kast, zou ik zeggen (en zeg je sportschoolabonnement op;))!

4. Neem geen shortcuts

Met High Intensitity Training (HIT) verbrand je de meeste calorieën. Van koolhydraten word je dik. Van detoxen met appelazijn krijg je een stralende huid.
Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Het volgen van zulke hypes kan behoorlijk demotiverend werken als ze toch niet zo mooi blijken te zijn als je dacht. 
Hoe graag we het misschien ook zouden willen; er is geen shortcut naar een fit en gezond leven. Dat ene product of die ene trainingsmethode gaat het niet voor je oplossen. Om op de langere termijn fit en gezond te blijven, eet je het beste een variatie aan volwaardige producten en sport en beweeg je regelmatig. 

5. Kijk alleen naar jezelf!

Natuurlijk zijn er mensen die slanker, sterker, sneller zijn dan jij, maar het mooie is dat jij je met niemand hoeft te vergelijken. Je hoeft het ook tegen niemand op te nemen. Alleen tegen jezelf. Jouw verhaal is niet te vergelijken met dat van anderen. 

6. Je kunt elke dag opnieuw beginnen

Denk niet dat als je een training gemist hebt, of als je toch die zak M&M’s leeg gegeten hebt, dat alles verloren is. Verwacht niet het onmogelijke van jezelf hè (zie tip 1)! 
Gelukkig kun je elke dag opnieuw beginnen. Pak de draad weer op (zie tip 2) en ga er weer voor!

7. Zoek een trainer!

Een beetje een inkoppertje natuurlijk; zoek een trainer! Een trainer kan helpen je motivatie hoog te houden door te zorgen voor regelmaat, door je geen hypes te verkopen en je te helpen bij het stellen van realistische doelen. 

Allerdings Fit biedt regelmaat

Sporten bij Allerdings Fit kan je helpen die regelmaat te creëren. Als er (tijdelijk) te veel obstakels in je leven zijn, zoek ik altijd samen met jou een manier om door te gaan met sporten. Met wat aanpassingen is er eigenlijk altijd wel iets mogelijk. Zo hou je de regelmaat erin en wordt het makkelijker om je motivatie te behouden. 

Allerdings Fit maakt bewegen leuk

Ik vind het belangrijk dat iederen die sport bij Allerdings Fit er plezier in heeft. Samen met jou kijk ik naar wat bij jou past en wat je leuk vindt. Als je nog niet helemaal weet wat je leuk vindt, zoeken we dat samen uit. Er is altijd wel iets te vinden waar je motivatie van omhoog gaat!

Geen shortcuts bij Allerdings Fit die nergens toe leiden

Allerdings Fit wijst je niet op shortcuts die nergens toe leiden. Ik stuur je niet via de snelweg als je wilt afvallen of als je fitter wilt worden. Wel help ik je om je nieuwe gezonde gewoontes op de lange termijn vol te houden. 
Als je dus wilt (w)eten wat jij nodig hebt om meer energie te krijgen/af te vallen/sterker te worden/sneller te worden/blessurevrij te blijven of op sportief gebied jezelf te verbeteren, dan help ik je graag!